Vårt eventyr

Status, dag 10.

Status, dag 10.

Status jordomseiling, dag 10. 


Etter litt over en uke på reise er allerede minneboka godt i gang med å fylles opp. Vi har seilt i rufsete vær til Koster, matet både svaner og spurv i Hunnebostrand, kost med katter, spist hval, og endelig fått rev i seilene. Blårev, faktisk. 



Blårev i seilene  😆


Vi har vært i 150 års-lag (eller 178 års-lag, alt etter hvordan man regner), og vi har vært helt på Kanten (Den lokale puben i Hunnebostrand).



Bursdagskaker og helt på Kanten


Undertegnede har også vært med på første helg av D5LA-kurs, for å kunne utvide det nyervervede fritidsskippersertifikatet til å gjelde over hele verden. Usikker på om alle formler med cosinus, sinus og tangens noensinne kommer til å falle på plass og høres fornuftige ut - men det er nå i allefall verdt et forsøk. 



Og vi har seilt gjenom Sotekanalen i strålende sol, der brovakta vinket og tok fantastiske bilder av oss - før vær og vind etterhvert tok fatt i båten og kastet oss fra side til side.



Foto: Martin Fernström


Etter en lang  litt strevsom dag har vi nå og ankommet Gøteborg. Med all sjø og vind i dag, var det å holde seg fast på hjemmekontoret. Og da mener jeg seriøst å holde seg fast.


Jeg satt på styrbord side, båten lå på skrå mot babord - og de gangene jeg kikket ut av vinduet, så jeg faktisk ned i vannet. Litt smått ubåtfølelse der. Så her var det virkelig å spenne fast mot bordplata for å ikke skli av sofaen. Og med en sofapute som mangler borrelås for å holde den på plass i tillegg, var det en skikkelig treningsøkt å holde seg på plass. Når dagens timeliste føres, legges det til minst 1,5 time trening i arbeidstid..... Og blir det like mye sjø i morgen, blir det enten å finne frem sklisikre matter - eller gjøre som i dag: flytte arbeidsplassen til køya. 


Å skulle jobbe underveis på tur innebærer nok sin andel av utfordringer, og etter 6 arbeidsdager på reise er vel status at det er mye å finne ut av. Så lenge vi holder oss til kai, er det jo helt greit - men når skuta er underveis, blir det fort et litt annet scenario. Og spørsmålene er mange: Hvor hardt kan man holde fast i mac´en uten at den knuses? Passer det å holde kurs mens skuta ligger på skrå, og kursholderen (altså meg) ligger halvveis over bordet? Hva gjør man hvis bøkene kommer seilende ut av bokhylla midt i en kundepresentasjon? Jeg antar at man da later som ingenting og forteller en anekdote om en full seiler eller synger en skikkelig god shanty....


comments

  • Onkel Haugmann g Anne-Lise 14 June 2024

    Dere er utrolig tøffe ! Men å leve ut en drøm er absolutt å anbefale. Vi synes det er intressant og moro å følge dere ! Vi seis over en god middag i La Coruña !

  • Admin 14 June 2024

    Hyggelig at dere følger med. Vi gleder oss til La Coruna 😃

Leave a reply